Skip to content

(Talalay) Latex

Latex, de melkachtige vloeistof waarvan rubber wordt gemaakt komt uit de latexboom Hevea Brasiliënsis. Die komt oorspronkelijk uit Brazilië maar groeit tegenwoordig ook in Azië, bijvoorbeeld in Thailand, Indonesië en Maleisië.

Net onder de bast van de rubberboom stroomt de latex in een soort aders, die als een spiraal om de boom heen draaien. Men snijdt de ader in de lengte door en hangt er een bakje onder waarmee het latex wordt opgevangen.

Natuur latex

Bij het natuurlatex-proces wordt het vloeibare materiaal gegoten in een mal en daarna gebakken tot een vaste vorm. Natuurlatex heeft een open celstructuur waardoor het ventilerend vermogen hoog is. Het materiaal wordt gekenmerkt door een natuurlijke elasticiteit.

Talalay latex

De melkachtige vloeistof wordt voor het Talalay proces eerst gemixed tot er een zeer luchtig schuim ontstaat. Dit schuim wordt eveneens in een aluminium mal gegoten en gebakken tot een vaste vorm. Echter voor dit proces wordt het latexschuim door stikstof bevroren naar een temperatuur -30° C. Hierdoor springt de celstructuur verder open. Dit heeft tot voordeel dat het latexschuim over een zeer open celstructuur beschikt wat weer ten goede komt aan de ventilatie, veerkracht en het comfort van het product. Het weeerstandsverlies is bij Talalay latex dan ook aanzienlijk minder en het ventilerend vermogen juist veel hoger dan bij andere latex kussens.

AM Products gebruikt voor haar Talalay latex kussens uitsluitend de beste materialen. Het Talalay latex wordt in Nederland gefabriceerd.  Het eindproduct wordt voordat het de fabriek verlaat verschillende keren getest op kwaliteit en veerkracht.  De AM Talalay Latex kussens bieden jou dus de beste kwaliteit latex met het hoogste ventilerend vermogen en het laagste weerstandsverlies tijdens de levensduur van jou kussen.

Links